terug naar
Makoenders, tekst en theaterKindertheater

Overzichtspagina

Rozalinde en haar ridder

Een versie van het sprookje 'Rozalinde en haar ridder', Tolbert, 1 december 2007

Kort filmpje op You Tube, juni 2012


Er was eens... ...ene Gerbrand, de aardige lakei van koning Kees... Hij is al jaren in stilte verliefd op prinses Rozalinde. Zij vindt echter ridder Jacobus wel heel erg stoer, en de is nu juist op zoek naar haar. Op een dag loopt Rozalinde boos weg uit het paleis, na ruzie met haar vader. Ze wordt tot een arm en ziek meisje betoverd door de heks Baukina. Tja, de ridder herkent haar dan niet... Wat nu? Komt het op het eind goed in deze kindervoorstelling? Zullen ze nog lang en gelukkig leven?

Dit sprookje van 30 tot 45 min is heel geschikt voor de basisschool, maar we spelen ook versies voor alle leeftijden. We treden op met drie acteurs (of meer of minder), afhankelijk van uw wensen en budget.

Een voorstelling van een uur is mogelijk, met tal van interactieve elementen erin verwerkt: we betrekken het publiek dan in de verschillende gebeurtenissen. Hierbij is elk gewenst thema mogelijk.

Rozalinde en haar ridderSprookjesverteller

We bieden - naast optredens met meer acteurs - ook een variant met n sprookjesverteller. Graag komen we langs bij alle groepen op school; denk bijvoorbeeld aan een minuut of tien per klas.


De koning komt bij u langs op school en vertelt een spannend sprookje: een belevenis! (Foto: De Boog.)


Behalve een sprookje is veel ander maatwerk mogelijk, k voor tieners en jongeren!

Het monster van ...

Het monster van ..., NPK, De Marne, 2010


Een wat vreemde professor in de robotkunde heeft heel wat te stellen met twee van zijn eerste robotproducten. Deze robotmachines hebben op tijd hun robotdrank nodig. Wanneer dat niet gebeurt, loopt het publiek gevaar. Niet alleen gaan de robots gekke dingen doen, ook kn er dan een maf monster langskomen...

(voor kinderen vanaf ca. 5 jaar)

Dit toneelstuk spelen we - binnen of buiten - bij voorkeur met drie acteurs (twee kan eventueel ook). Het stuk duurt naar keuze ongeveer een half uur of langer (of ietsje korter). In de titel van het stuk zetten we de naam van de plaats waar we optreden.

Het monster van...Vraag ons naar de verschillende opties en onze prettig geprijsde voorwaarden.

Of stuur een e-mailbericht naar Makoenders, zie Contact.

Wist u dat u ons ook kunt inhuren voor een origineel kinderpartijtje of een theaterworkshop?

Wouter van Schie

Telefoon: 0594 - 51 58 32
Mobiel: 06 - 10 47 47 93

Slapen is hard werken

'Slapen is hard werken', Dreefschool, Haarlem, maart, 2010


Een proefslaper op een matrassenfabriek vindt zelf dat hij heel hard werkt. Maar deelt de directrice deze mening? En hoe zit dat met wat een dokter doet, een zangeres, een politieman of een boef?

(voor kinderen vanaf ca. 4 jaar)

Dit toneelstuk spelen we bij voorkeur met twee acteurs (drie kan eventueel ook). Het stuk duurt naar keuze ongeveer een half uur of langer (dan met een koning en een lakei erbij), of ietsje korter.

'Slapen is hard werken', Dreefschool, Haarlem, maart, 2010


terug naar homepage Makoenders